Aquesta pàgina web utilitza "cookies", per oferir-li els seus serveis. Si continua navegant per la nostra pàgina, entendrem que està d'acord amb aquest ús.     Acceptar    Més informació
Tel.: (0034) 972 470 051

Història Balneari Prats

"Un brollador amb molta història"

Zona de pas de la Via Augusta, Caldes de Malavella va esdevenir un lloc de pelegrinatge en l’època romana pel gran reconeixement de les seves aigües termals. Amb el nom d’Aquis Voconis o Aquae Calidae, al segle ii aC va passar a ser un centre d’assentament on es podia gaudir de les propietats curatives de les seves aigües. Posteriorment s’establiren els nuclis termals en els brolladors del puig de les Ànimes i del turó de Sant Grau per dur-hi a terme cures hidroterapèutiques.

La caiguda de l’Imperi romà i les invasions dels pobles visigots i sarraïns va comportar el despoblament de Caldes. Amb l’arribada dels francs, l’antiga vila va ser repoblada mitjançant un sistema que permetia als pagesos ser amos de les seves terres, fet que es  modificaria amb l’inici del feudalisme del s. XI, i que va revocar Jaume I.

El poble vivia de les feines agrícoles, fins que al s. XV es va confirmar l’efecte curatiu de les aigües de les deus termals al mateix hospital de pobres, construït sobre les antigues termes romanes. Després de la Guerra de Successió, el s. XVIII va obrir una etapa de creixement, amb la recuperació de l’activitat termal de la vila.

El s. XIX va portar un nou desenvolupament i una nova classe social: la burgesia, molt atreta per les propietats curatives de les aigües termals. Fou per això que es començaren a construir petits establiments i banys, però no fou fins a la construcció dels grans balnearis que Caldes es consolida com a poble d’estiueig.

Vora el 1840, la família Prats va començar a canalitzar l’aigua de la font de la Mina i aixecà l’establiment Baños Prats, amb una clientela de 400 persones per any. D’aquesta manera, el complex es va anar transformant en un balneari, fins que a finals del segle XIX s’acabà d’aixecar l’edifici neoclàssic que coneixem avui dia com a Balneari Prats.

En l’actualitat, al balneari –que també és hotel– hi arriben tota mena de persones que busquen un ambient còmode, familiar i relaxant per cuidar-se i mimar-se, físicament i psicològicament. Això s’aconsegueix gràcies a la pau i tranquil·litat que es respira en tot el seu entorn.

Vine i gaudeix.

 

Newsletter

Envieu-nos el vostre correu electrònic i us notificarem les nostres promocions